Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων οι κτηνο-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις


Αντιπαράθεση με αφορμή την τροπολογία για την επιβολή του τέλους στα ακίνητα και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των τραπεζών. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, δήλωσε...τελικά πως οι κτηνο-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις εξαιρούνται από το ειδικό τέλος. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτου Καραμίχα με επιστολή σε Βενιζέλο, Οικονόμου, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, αλλά και η επιμονή του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη.

Συγκεκριμένα, μετά την επιμονή του Αστέριου Ροντούλη κατά τη συζήτηση στη βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα φορολόγησης των μαντριών.

"Αυτή τη διαβεβαίωση παρέχω στο Σώμα", είπε σχετικά ο κ. Σαχινίδης, αναφερόμενος σε αιτιάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Η παρέμβαση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και του βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστέριου Ροντούλη σήμερα στη βουλή ανάγκασαν την κυβέρνηση διά του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη να εξαιρέσει τις κτηνο-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από την επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα", δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΕΚ Τάκης Πεβερέτος.

Έτσι, οι κτηνοτρόφοι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία γλίτωσαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε από μια πρόσθετη επιβάρυνση.

Αλέξανδρος Μπίκας

paseges.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.