Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τυφλή κωπηλάτρια (Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο 2011) εκδιώχθηκε από καφέ‏

Είχε περάσει λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα, από τότε που η Victoria Nolan είχε πάρει το Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Bled της Σλοβενίας, όταν της είπαν ότι αυτή και ο σκύλος οδηγός της δεν ήταν ευπρόσδεκτοι σε ένα σταθμό (rest area)της Esso.



Η 36χρονη, της οποίας η όραση έχει περιοριστεί στο 3% εξαιτίας μιας εκφυλιστικής ασθένειας των ματιών, ήταν με τον σκύλο-οδηγό της και το σύζυγός της, Eamonn, στην καφετέρια ενός πρατηρίου καυσίμων Esso, όταν άκουσε ένα άτομο να της λέει να φύγει.
Άρχισε να φωνάζει, λέγοντας «δεν μπορείτε να μείνετε εδώ, δεν επιτρέπονται τα ζώα εδώ μέσα», απευθυνόμενος στην Nolan, η οποίος είναι μέλος της προσαρμοστικής ή Παραολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας του Καναδά και κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η Nolan εξήγησε στον υπάλληλο της Esso ότι «Αυτό δεν είναι απλώς ένα κατοικίδιο ζώο, είναι ένας σκύλος-οδηγός» για να πάρει την απάντηση, «δεν με νοιάζει, περάστε έξω».
«Σοκαρίστηκα... ήταν τόσο θυμωμένος και εχθρικός», δήλωσε η Nolan. «Δεν έδωσε καμιά σημασία σ’ αυτά που είπα».

Ο εκπρόσωπος της Esso είπε ότι εξετάζει το θέμα.
«Είναι ένα λυπηρό περιστατικό», δήλωσε η Laura Bishop, εκπρόσωπος της Imperial Oil, στην οποία ανήκει η Esso. «Το θέμα αυτό τέθηκε υπόψη μας σήμερα και επανεξετάζουμε το θέμα. Αυτή τη στιγμή, αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι δόθηκε εντολή να επιτρέπουν την είσοδο στους σκύλους υπηρεσίας στα καταστήματά μας».
Το περιστατικό δημιούργησε στη Nolan αισθήματα θυμού και απογοήτευσης – που απέχουν κατά πολύ από την δυνατή αίσθηση της ολοκλήρωσης που πέτυχε με την κωπηλασία στο Bled.

«Ήμουν στην κορυφή του κόσμου πριν από μία εβδομάδα, κερδίζοντας ένα μετάλλιο για τη χώρα μου», δήλωσε η Nolan, η οποία είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της όρασής της, τη στιγμή που γεννούσε το δεύτερο παιδί της. Έχοντας ένα σκύλο-οδηγό είχε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν έβγαινε μόνη της, αλλά αυτού του είδους τα περιστατικά την γυρνούν πίσω.
«Η απογοήτευσή μου μεγαλώνει. Πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί το πρόβλημα σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν χρειάζονται πολλά για να μάθουν οι άνθρωποι το νόμο. Ο κύριος στόχος μου είναι να μάθω τους ανθρώπους να διευκολύνουν αυτούς που ταξιδεύουν με ζώα υπηρεσίας».
Το 2009, το δημοτικό δικαστήριο ανακάλεσε την άδεια ενός οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να μεταφέρει την Nolan και την Angus, η οποία ήταν τότε η οδηγός της.

Πηγή:greekrowers

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.