Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Επτά κόμματα στη Βουλή, πρώτη η ΝΔ


Ριζικές αλλαγές στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό καταγράφονται σε τελευταία δημοσκόπηση υποδεικνύοντας τη συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και τη δημιουργία επτακομματικής βουλής.

Σύμφωνα με το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά...προβάδισμα κατά 4% έναντι του ΠΑΣΟΚ. Τα ποσοστά που καταγράφονται είναι 31% και 27% αντίστοιχα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και σε περίπτωση που η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική, δε θα επιτευχθεί αυτοδυναμία.

Το ποσοστό του 3% που σηματοδοτεί την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι ισοδυναμούν στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Επιπλέον, χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας κατά 23%.

Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες καθώς, το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Επιπλέον, το ποσοστό κοινωνικής συμμετοχής σε κάθε είδους εκδηλώσεις και μορφές διαμαρτυρίας υπερδιπλασιάστηκε, τον τελευταίο μήνα, φτάνοντας το 25%, διαπίστωση που κατά ο Γ. Μαυρή «οδηγεί πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε μία διογκούμενη κοινωνική κινητοποίηση».
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.