Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Καστοριά : Πρατήρια καυσίμων κλείνουν , μάντρες καυσόξυλων ανοίγουν

Μέχρι και υπερδεκαπλασιάστηκαν σε ορισμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας οι μάντρες λιανεμπορίου καυσόξυλων το 2012, σε σύγκριση με το 2010, καθώς η μεγάλη ζήτηση για καύσιμη ύλη...
εναλλακτική του ακριβού πετρελαίου, οδήγησε δεκάδες επαγγελματίες να ανοίξουν επιχειρήσεις του είδους, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό του αριθμού τους, σε μόλις τρία χρόνια.

Για να ζεσταθεί ένα μέσο νοικοκυριό στο νομό Καστοριάς, όπου ο υδράργυρος πέφτει συχνά κάτω από το μηδέν, ο ιδιοκτήτης χρειάζεται να κάψει τουλάχιστον τρεις τόνους καυσίμων σε 2,5 μήνες, στο διάστημα Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, μέσων Φεβρουαρίου. Δεν είναι, λοιπόν, ν΄απορεί κάποιος, που και σε αυτόν το νομό οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου καυσόξυλων αυξήθηκαν σημαντικά, καίτοι ο αριθμός τους παραμένει περιορισμένος, σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το 2012 εγράφησαν στα μητρώα του Επιμελητηρίου Καστοριάς οκτώ επιχειρήσεις του είδους (έναντι δύο διαγραφών), ενώ το 2010 είχαν κάνει έναρξη μόνο δύο (μία διαγραφή).

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Καστοριάς Λάζαρου Ζήση, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλά περιφερειακά πρατήρια, θα κλείσουν. Ήδη, πέρυσι έκλεισαν τέσσερα επί συνόλου 30.

agelioforos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.