Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε ποια είναι τα 2 ακίνητα που θα παραχωρήσει ο ΕΟΤ στο Δήμο Καστοριάς‏

Στους δήμους και χωρίς αντάλλαγμα παραχωρούνται τελικά 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.)

μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περί «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» στις 15 Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με τους πίνακες παραχωρούνται σε 56 δήμους της χώρας η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση 83 ακινήτων.

Στο κατάλογο ακινήτων που παραχωρούνται κατά κύριο λόγο αφορούν σε εδαφικές εκτάσεις, αλλά και τουριστικά περίπτερα, παραδοσιακά κτίρια, αρχοντικά και νησίδες.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο Αθηναίων παραχωρείται το θέατρο της Δώρας Στράτου στο Λόφο του Φιλοπάππου, στο δήμο Πειραιά παραλιακή έκταση στη Φρεαττύδα, ενώ παραχωρούνται και τρία ΞΕΝΙΑ στους δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αρταίων.

Στο Δήμο Καστοριάς παραχωρούνται:
1.Εδαφική έκταση εμβαδού 407,46 τ.μ. μετά παρδοσιακού κτίσματος (Αρχοντικό Ρόδα)
2.Εδαφική έκταση εμβαδού 810 τ.μ. μετά Αρχοντικού Σ. Παπαλάμπρου

Θυμίζουμε ότι τα δύο παραπάνω ακίνητα μαζί με το Ξενία Καστοριάς και δεκάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα, είχαν μπει στο Χρηματιστήριο με την είσοδο της “Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα” (ΕΤΑ), την άνοιξη του 2006, με σκοπό την πώλησή τους σε ιδιώτες.

Ρεπορτάζ: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.